Spabad Vest

Vannbehandling og vedlikehold

For at spabadet ditt skal vare i mange år, er det viktig å ta godt vare på det. Da er det viktig at vannkvaliteten er god og at det blir testet regelmessig.

Selv med UV- og ozon rens i dagens bad, er ikke det helt nok. Det betyr at en ikke trenger samme mengder kjemikalier som før, men litt “hjelp” (kjemikalier) må vannet fortsatt ha. Det finnes flere systemer/produkter for å holde vannet i spaet rent, og vi skjønner det kan være forvirrende å vite hva en skal velge. Under finner du 5 forskjellige veiledninger, med langtidsvirkende tabletter som løser ut kjemikalier fra dispenser, pulver som du tilfører og styrer selv, eller klorfrie alternativ . Uavhengig av desinfiseringsystem og hvilke produkter en velger, skal en alltid “shocke” vannet med spa-shock når man fyller nytt vann. I tillegg må du ha riktig ph og alkanitet i vannet, for at alle produkter skal kunne virke ordentlig. 

Riktig vannbehandling med vannkjemi-produkter, periodisk rør-rens og rene filtre er viktig for å drepe bakterier vi bringer med oss i badet. Og husk å dusj! Visste du at en studie fra Danmark viser at 1 person som ikke har dusjet bringer med seg like mye bakterier i vannet som 99 dusjete personer?

KLOR TABLETTER
KLORPULVER
KLORFRITT (OXI ELLER BROMINE)
OXINE (klorfritt)
BROMINE + KLOR