Spabad Vest

Hva ødelegger spalokket mitt – og hva kan jeg gjøre for å forhindre dette?

 Det er en del forskjellige ting som bidrar til slitasje på lokkene. Lokkene blir daglig utsatt av slitasje fra moder jord i form av regn, sol, snø, vind, skitt osv. Vi bidrar også  ved at vi trekker, drar og skyver, eller til og med går eller sitter på dem. 

Spa-lokk levetid

Hva er det som kan ødelegger lokkene?

Lokk kan få kjemisk skade, spesielt ved overdreven bruk av kjemikalier. Dette får dem til å bryte ned tidlig. 

En annen årsak kan være når vi river og drar i dem, kan det komme rift i duken, og vann trenger inn i lokket. Da blir det blytungt. (Vi anbefaler lokkløfter, lettere for både deg og lokket) 

Uansett hvor godt du opprettholder kjemikaliene i spabadet ditt, dannes det en gass-sky mellom vannet og lokket, kombinert av kondens og kjemisk gass. Dette gir også litt slitasje på lokket. Kjemikaliene kan ødelegge membranen på undersiden av lokket ditt, og siver sammen med fuktigheten inn i lokket og bryter ned materialene. Den hardest rammede delen av dekselet er polywrap’en eller den klare plasten som beskytter innsatsene mot fuktigheten. Polywrap’en blir sprø og løses opp på grunn av kjemikaliene. Dette etterlater skummet/isoporen uten beskyttelse mot fuktigheten, som snart metter skummet/isoporen. Dette gjør at lokket blir ekstremt tungt og gir ingen isolasjonsverdi. På dette tidspunktet skal lokket fjernes og erstattes med et nytt termolokk.

Hvordan får jeg lengst levetid ut av mitt lokk?

Når du bruker spabadet, fjernes lokket. Så om du bruker spaet ditt ofte vil dette gjøre at skyen med gasser frigjøres oftere og selve lokket får regelmessige pauser fra kjemien. Det vil også si at dersom du ikke skal bruke spabadet over en lengre periode, gå gjerne ut en gang i uken og løft lokket av for å lufte ut gassene. Dersom du lar spaet stå på med vann og kjemi over lengre tid uten bruk, ha gjerne i mindre kjemi og “Shock” isteden vannet når du kommer.   Bruken av en lokkavløfter til spabadet, vil øke sjansen for at du tar av dekselet oftere.  Lokkavløfteren vil også øke levetiden til lokket fordi du ikke drar i skjørtekantene eller drar det rundt i hagen. Bruk av Spa Shine N Protect på lokket er også en god investering av tid og penger. Det beskytter mot fukt, ,og impregnerer lokket.

  • Den beste løsningen er selvsagt at du bruker spaet ditt oftere! Mer kos, mer glede, og lengre levetid på lokket. Hvem vil ikke ha det?
  • Åpne spa-lokket, lag en rutine, gjerne daglig om du kan. Da slipper du ut alle gassene som lager slitasje på lokket over tid.
  • Installer en lokkavløfter så det blir lettere å håndtere lokket, samt du sparer det for mye slitasje. 
  • Dersom du skal være borte og ikke bruke spaet ditt over en lengre periode, anbefaler vi at du tømmer spaet eller bruker lite kjemi og bytt vann ved retur
  • Dekk til lokket med en vanlig presenning eller et vintertrekk,  i de periodene badet blir minst brukt eller når været er verst.
  • Vask og impregner lokket (UV beskyttelse på sommer halvdelen av året), spesielt sømmene. Vår SPA SHINE `N` PROTECT er silikonbasert, som vasker, mykner og beskytter lokket. Den beskytter mot UV, fukt og kjemikalier, så definitivt verdt å bruke. 
  • Vær nøyaktig med kjemikaliene, mål ofte!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *