Spabad Vest

Spar strøm med våre varmepumper

Med dagens energipriser allerede høye, og at de muligens vil stige enda mer, har det aldri vært et bedre tidspunkt å investere i et spabad som er designet med tanke på energieffektivitet. De nye varmepumpene våre tilbyr en effektiv måte å varme opp massasjebadet eller motstrømsbassenget på. Varmepumpen festes til badet ditt og kan brukes hele året, som vil gi store besparelser på strømregningen.

Varmepumper er en energieffektiv og økonomisk måte å varme opp spaet på. Denne innovasjonen har allerede vist seg å være gunstig for oppvarming av boliger, kommersielle rom eller svømmebassenger, og nå har de blitt stadig mer populære for spabad.

Hvordan fungerer en varmepumpe?

Pumpen varmer opp vannet ved å trekke ut naturlig varme fra uteluften. Varmepumpeviften trekker inn luften og leder den over fordamperbatteriet som inneholder et avansert flytende kjølemedium. Luften blir til en gass som deretter komprimeres for å øke varmen. Denne varme gassen passerer gjennom varmeveksleren som overfører varmen fra den varme gassen til vann og varmer den opp.

Hva er fordelene med en varmepumpe for sluttbrukeren?

  • Besparelser på strømregningen
  • Fungerer hele året og ned til -15 graders yttertemperatur
  • Selvregulerende og timerstyrt

Hvor mye energi vil jeg spare?

Vi har foretatt en kontrollert test i utstillingsromme vårt. Vi testet samme spabad med både varmepumpe og uten varmepumpe.

Vi testet spaet i 72 timer med begge alternativene, med én times filtersyklus. Vanntemperaturen var 39 grader celsius og gjennomsnittlig utelufttemperatur var 16 grader celsius. Spaet målte 210x210x94 og hadde 1190 liter.

Testen var i samsvar med CEC-retningslinjene (California Energy Commission).

Resultatene nedenfor er for testperioden på 72 timer.

Hvor mye energi vil et spabadet bruke per dag?

Testresultatene per dag fra 72 timers testen for energibruken var som følger:

Spabad med overlegen varmepumpe – 3,36 kWh

Spabad uten varmepumpe – 6,96kWh

Hvor mye vil det koste å drive et boblebad per dag?

Hvis du bruker en varmepumpe til å varme opp et spabad, vil det generere en betydelig besparelse. Tallene nedenfor viser kostnaden per dag etter 72 timers testen vi gjennomførte.

Fra resultatene kan vi si at ved å bruke en varmepumpe kan du spare omtrent 50 % på strømregninger og energiforbruk. Kostnadene vil variere avhengig av spabadet, energitariffen din, hvor mye du bruker spabadet og filtersyklusen din.

Hvis du er interessert i å undersøke om ditt massasjebad, badestamp eller motstrømsbasseng er kompatibelt med en varmepumpe, ta kontakt på post@spabadvest.no

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *